skip to Main Content
Μυοσκελετικές κακώσεις

Οι μυοσκελετικές κακώσεις ανάλογα με την αιτία που τις προκαλεί χωρίζονται σε τραυματικές κακώσεις και κακώσεις υπέρχρησης, για τις τραυματικές κακώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να τις αποφύγουμε, τις κακώσεις υπέρχρησης όμως μπορούμε να τις μειώσουμε σημαντικά αν φροντίσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψή τους.

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (Αυχενικό Σύνδρομο (Οσφυοϊσχιαλγία, Σκολίωση, Κύφωση, Λόρδωση, Θλάσεις)
Κατάγματα
Εξαρθρήματα
Τενοντίτιδες άνω και κάτω άκρων
Συνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
Σύνδρομο παγωμένου ώμου
Επικονδυλίτιδα
Αρθροπάθειες (Εκφυλιστικές αρθρίτιδες, Ρευματοειδείς αρθρίτιδες)
Τροχαντηρίτιδα
Άκανθα πτέρνας
Κακώσεις γόνατος
Μετεγχειρητική Αποκατάσταση κακώσεων σπονδυλικής στήλης και άκρων (Σπονδυλοδεσίες, Αρθροπλαστικές ώμου, ισχίου και γόνατος)
Νευρολογικές Παθήσεις

Στους νευρολογικούς ασθενείς πραγματοποιείται εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση. Εφαρμόζονται μέθοδοι PNF και Bobath.

Αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
Αποκατάσταση κακώσεων περιφερικών νεύρων και παρέσεων (πχ πάρεση προσωπικού νεύρου)
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Μυοπάθειες – Μυϊκές δυστροφίες
Parkinson
Παρέσεις
Κακώσεις βραχιονίου πλέγματος
Guillain – Barre
Αθλητικές Κακώσεις

Αθλητικές Κακώσεις, αναφέρεται συχνά στο είδος της κάκωσης που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο άθλησης. Μερικά από τα αίτια μπορεί να είναι η κακή προπονητική πρακτική – ανεπαρκές «ζέσταμα» και διατάσεις είτε η απουσία κατάλληλων συνθηκών και εξοπλισμού κ.α.

Τενοντίτιδες Άνω και Κάτων Άκρων
Μυϊκές θλάσεις
Διαστρέμματα
Σύνδρομο πρόσκρουσης τενόντιου πετάλου του ώμου
Shoulder Slap lesion
Tennis Elbow
Σύνδρομο Osgood Schlatter
Κακώσεις γόνατος (χονδροπάθεια επιγονατίδος, ρήξη μηνίσκου, ρήξη χιαστού, συνδεσμικές φλεγμονές)
Σύνδρομο Pellegrini – Stieda (ασβεστοποίηση έσω πλάγιου συνδέσμου άρθρωσης γόνατος)
Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών
Εξάρθρημα επιγονατίδος
Αποκατάσταση λεμφοιδήματος άνω και κάτω άκρου

Το λεμφοίδημα είναι μια κατάσταση που προκαλεί πρήξιμο (οίδημα) κάποιου μέλους. Αυτή η κατάσταση συνήθως συμβαίνει στα κάτω μέλη.

Εκτός από τα αιμοφόρα αγγεία, δηλαδή τις αρτηρίες που φέρνουν το αίμα από την καρδιά προς τους ιστούς και τις φλέβες που το επιστρέφουν προς την καρδιά, υπάρχουν στο σώμα μας και τα λεμφοφόρα αγγεία, ή λεμφαγγεία, που ανήκουν στο λεγόμενο λεμφικό σύστημα. Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από όλα τα λεμφαγγεία και τους λεμφαδένες του σώματος. Τα λεμφαγγεία συλλέγουν ένα υγρό (τη λέμφο), που αποτελείται από πρωτεΐνες, νερό, άλατα, λιπίδια και απόβλητες ουσίες από τα κύτταρα του σώματος, και το μεταφέρουν στους λεμφαδένες. Οι λεμφαδένες είναι σταθμοί στη ροή της λέμφου, όπου φιλτράρεται από τα άχρηστα προϊόντα και τα ξένα υλικά, και μετά επιστρέφει στην κυκλοφορία του αίματος.

Αν το λεμφικό σύστημα ενός μέλους δεν έχει αναπτυχθεί καλά ή αν αποφραχθεί (δηλαδή, κλείσει εντελώς) από κάποια αιτία, τότε μπορεί να γίνει συσσώρευση υπέρμετρης ποσότητας λέμφου στο μέλος και να εμφανιστεί το λεμφοίδημα.

Kinesio Τaping

Το Kinesio Taping είναι μία τεχνική που βασίζεται στη φυσιολογική ανθρώπινη επουλωτική διαδικασία. Το όνομά της είναι δανεισμένο από την επιστήμη της κινησιολογίας, διότι ο τρόπος εφαρμογής της επιτρέπει στο σώμα να κινείται φυσιολογικά.

Η λειτουργική περίδεση Kinesio Taping βελτιώνει την αιματική και τη λεμφική κυκλοφορία, μειώνει τον πόνο, υποστηρίζει τους μύες κατά την κίνηση και διορθώνει-ευθυγραμίζει τις αρθρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δε φέρει κάποια φαρμακευτική ουσία.

Ορισμένες παθήσεις όπου η τεχνική Kinesio Taping παρουσιάζει εκπληκτικά αποτελέσματα:
Αυχενικό σύνδρομο, Οσφυαλγία
Επιγονατιδομηριαίο πόνο, Χονδροπάθεια επιγονατίδας
Διάστρεμμα, Αιμάτωμα, Οίδημα, Λεμφοίδημα
Τενοντίτιδες άνω και κάτω άκρων
Πόνους μυών και αρθρώσεων
Αστάθειες αρθρώσεων
Νευρολογικές διαταραχές
Μετεγχειρητικές καταστάσεις
kenisio taping
Κρουστικά Κύματα - EMS Shockwave

Ο κρουστικός υπέρηχος (κρουστικά κύματα) είναι ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας με σύγχρονο σχεδιασμό και έχει φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων.

Η εφαρμογή του στηρίζεται στην ιατρική μέθοδο της εξωσωματικής λιθοτριψίας, δηλαδή στην δημιουργία των κρουστικών κυμάτων και την μετάδοσή του στους ιστούς με ακριβή έλεγχο της πίεσης και συχνότητας.

Η θεραπεία με κρουστικά κύματα είναι μια μη επεμβατική τεχνική η οποία γίνεται χωρίς την χρήση αναισθητικών ή φαρμάκων και σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και τις γνώσεις μας πάνω στην εφαρμογή του, φέρει άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα στα μυοσκελετικά προβλήματα, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Οι μέχρι τώρα στατιστικές μετά-αναλύσεις των αποτελεσμάτων της μεθόδου αυτής αναδεικνύουν ότι η θεραπεία μέσω κρουστικών κυμάτων παρέχει βελτιωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του πόνου και επίσης είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος που με την εφαρμογή της ως μονοθεραπεία (δηλαδή μόνο με ωστικά κύματα – ESWT) δίνει τέτοια αποτελέσματα σε μυοσκελετικές παθήσεις.

Tecar Therapy - Αντιστατική και Χωρητική ραδιοσυχνότητα υψηλής ισχύος

To Tecar Therapy θεραπεία με αντιστατική και χωρητική ραδιοσυχνότητα υψηλής ισχύος είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένα κέντρα Φυσικοθεραπείας τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια συνδυαστική μορφή θεραπείας, που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτή η νέα μη επεμβατική τεχνική, επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων, μεταφέροντας βιοσυμβατή ενέργεια χωρίς ακτινοβολία και προκαλεί άμεση ανακούφιση από τον πόνο ήδη από την 1η συνεδρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίτευξη των μέγιστων αποτελεσμάτων της θεραπείας μεγάλο και σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή εφαρμογή του ειδικευμένου φυσικοθεραπευτή καθώς δεν είναι ένα μηχάνημα το οποίο δρα από μόνο του “παθητικά”, αλλά χρειάζεται η συνεχής παρουσία και η ακριβής εφαρμογή εκ μέρους του φυσικοθεραπευτή.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ
emsss
fisiooooo
Μη το καθυστερείτε, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας να κλείσουμε το πρώτο σας ραντεβού!
Back To Top